ГоловнаСуспільствоВійна

Адвокат Савченко пообіцяв оприлюднити запис допиту ватажка "ЛНР" Плотницького

Захист передав запис МЗС України

Адвокат Савченко пообіцяв оприлюднити запис допиту ватажка "ЛНР" Плотницького
Игорь Плотницкий

Захисники звільненої Надії Савченко обіцяють оприлюднити аудіозапис свідчень ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького, які він дав під час суду над українкою в Росії.

Про це заявив адвокат Марк Фейгін, повідомляє УНІАН.

"Повної стенограми судових засідань ми не маємо досі, але допит Плотницького у нас є, і ми його найближчим часом маємо намір оприлюднити. Ми, до речі, запис передали МЗС (України), вони мають його", - сказав Фейгін.

Він назвав "маленькою перемогою адвокатів" те, що під час судового процесу їм вдалося переконати допитати Плотницького.

Крім того, до когорти "маленьких перемог" Фейгін зарахував і той факт, що захист налагодив тісну співпрацю з правоохоронними органами України через українського адвоката Олександра Плахотнюка, в результаті чого було отримано кілька важливих документів, білінг стільникових телефонів Савченко як доказ її невинуватості в загибелі російських журналістів.

Адвокат Микола Полозов підкреслив, що в трагічний день затримання Савченко на перехресті біля селища Металіст перебувала мінометна батарея сепаратистів, і в результаті обстрілу, крім російських журналістів, загинули ще до 10 осіб, тіла яких доправили в морги Луганська і чиї прізвища знають адвокати льотчиці.

"З огляду на ситуацію, яка тоді складалася, провина в загибелі співробітників російських ЗМІ лежить виключно на керівництві ВДТРК, яке їх туди скерувало", - наголосив Полозов.

Нагадаємо, російський суд засудив Савченко до 22 років в'язниці за нібито вбивство російських журналістів ВДТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які незаконно перебували в Луганській області для інформаційного супроводу проросійських бойовиків. Також суд оштрафував Савченко на 30 тис. рублів за "незаконний перетин кордону".

Насправді Савченко викрали та незаконно вивезли в РФ. В одному зі своїх викрадачів вона впізнала Плотницького. 25 травня Савченко обміняли на російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram