ГоловнаСуспільствоВійна

СММ ОБСЄ зафіксувала військову техніку поблизу лінії зіткнення на Донбасі

Спостерігачі повідомляють про наявність техніки з обох сторін

СММ ОБСЄ зафіксувала військову техніку поблизу лінії зіткнення на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували наявність військової техніки в населених пунктах, розташованих біля лінії зіткнення на Донбасі.

Про це йдеться у звіті місії за 22 травня, інформує "Інтерфакс-Україна".

"СММ зафіксувала у підконтрольних уряду районах чотири ракетні системи земля-повітря (9K35 "Стріла-10", 120 мм) у н.п. Нижня (54 км на північний захід від Луганська) та одна ракетна система земля-повітря (СА 8 "Оса", 120 мм) поблизу н.п. Дмитрівка (55 км на північний захід від Донецька)", - йдеться у звіті.

Також спостерігачі заявляють про концентрацію військової техніки на території, не підконтрольній владі України.

"У підконтрольних "ДНР" районах [...] СММ знову зафіксували: вісім буксованих гаубиць (D-30, 122-мм), дев'ять мінометів (PM-38, 120 мм), дев'ять реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122мм), вісім протитанкових гармат (МТ-12 "Рапіра", 100 мм), 11 самохідних гаубиць (2С1, "Гвоздика" 122мм) і вперше одну додаткову самохідну гаубицю (2С1, "Гвоздика" 122мм) та п'ять додаткових буксованих гаубиць (D-30, 122мм)", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше спостерігачі ОБСЄ повідомили, що в окупованому Луганську досі залишаються "Гради", танки і гаубиці бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram