ГоловнаСуспільствоЖиття

Захисники Качиного озера в Києві влаштували пікет під Дарницьким судом

Кияни просять арештувати незаконне будівництво

Захисники Качиного озера (озеро на Позняках у Києві, яке отримало назву від птахів, що оселилися на ньому, докладно читайте за посиланням) влаштували сьогодні акцію під Дарницьким районним судом із вимогою накласти арешт на незаконне будівництво висоток на вулиці Здолбунівській і скасувати рішення Київради про виділення ділянки, що примикає до озера, під забудову.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, відповідне питання розглядає сьогодні суддя Ірина Цимбал.

Нагадаємо, конфлікт навколо забудови ділянки на вулиці Здолбунівській триває вже понад рік. У 2015-му засипати озеро не дали активісти і журналісти - у воді гніздилися качки, чайки і водні куріпки, що призвело б до їх неминучої загибелі. Тоді ж забудовник пообіцяв зупинити роботи до закінчення гніздування, а також допоки не буде досягнуто згоди з місцевими жителями і надано всі дозвільні документи.

У березні цього року озеро почали активно засипати сміттям і готувати майданчик під будівництво, територію обгородили високим парканом. Почалися активні протистояння місцевих жителів і "тітушок" із застосуванням сльозогінного газу, кілька людей отримали травми. У підсумку представники забудовника знесли наметове містечко активістів, а ті - будівельний паркан. У ситуацію втрутилася Київрада, пообіцявши взяти її під особистий контроль.

Разом з тим мер Києва Віталій Кличко, до якого щоразу апелюють кияни, назвав події конфліктом двох груп киян, а землю під будівництво, за його словами, виділено законно - за підсумками конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram