ГоловнаСуспільствоВійна

Наливайченко: одна платіжка Кононенка - це 20 сучасних модулів для бійців АТО

Екс-голова СБУ представив "План гідності".

Наливайченко: одна платіжка Кононенка - це 20 сучасних модулів для бійців АТО
Фото: Пресс-служба Наливайченко

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко розкритикував у Дніпропетровську одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка.

Під час прес-конференції, на якій він представив свій план соціального захисту бійців АТО, Наливайченко зазначив, що гроші, які проходять по офшорних рахунках депутата, можна було б витратити з користю для військових.

"Одна платіжка одного депутата Кононенка - це двадцять таких модулів, один з яких ми поставили вчора в Піски. Усе разом - це річний бюджет нашої держави. Міжнародні донори фінансувати «офшорників» в Україні не збираються", - підкреслив Наливайченко.

Він додав, що розраховує, що кошти з офшорів будуть повернуті в Україну і витрачені на реалізацію його плану, що складається з 10 пунктів.

Програма, що отримала назву "План гідності", передбачає створення гідних умов служби в АТО; прийняття закону про права бійців; створення єдиного реєстру учасників АТО; отримання ветеранами гідної компенсації; створення міністерства у справах ветеранів АТО; заснування стипендій для дітей загиблих або бійців, які втратили працездатність; гарантію працевлаштування ветеранів; розробку національної програми психологічної та медичної допомоги бійцям; розробку національної програми пошуку зниклих безвісти; виключення можливості уникнути люстрації через статус УБД.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що офшорна компанія Intraco Management Ltd оплачувала відпочинок і навчання за кордоном доньки нардепа від БПП Ігоря Кононенка, а також перельоти чартерами Петра Порошенка, вже коли той став президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram