ГоловнаСуспільствоПодії

НАБУ затримало трьох тернопільських прокурорів

Раніше спіймали ще одного прокурора, двох поліцейських чинів і адвоката.

НАБУ затримало трьох тернопільських прокурорів
Архивное фото

Детективи Національного антикорупційного бюро 12 травня затримали трьох працівників органів прокуратури Тернопільської області за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в розмірі понад 300 тис. грн. Цих прокурорів затримано в рамках спецоперації, яка пройшла в Тернополі наприкінці лютого.

Як повідомляє прес-служба бюро, двом затриманим - керівникові місцевої прокуратури та одному з керівників обласної - повідомлено про підозру і вже обрано запобіжний захід. Одному - у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 507 тис. грн, іншому - цілодобовий домашній арешт.

Третього підозрюваного, який переховувався від слідства, затримали в Тернополі. Внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Тож у результаті спецоперації в Тернопільській області всього затримано чотирьох працівників органів прокуратури, двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції і адвоката-посередника.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного бюро спільно зі співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію, під час якої було проведено близько 40 обшуків у прокуратурі і поліції в Тернополі.

Обшуки проходили в рамках розслідування факту вимагання хабара в розмірі понад 300 тис. грн у мешканки Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На початку березня про підозру було повідомлено двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції в Тернопільській області, одного з керівників місцевих органів прокуратури й адвоката.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram