ГоловнаСуспільствоЖиття

В окупованому Донецьку почався "військовий парад"

У параді задіяно майже 45 одиниць військової техніки

В окупованому Донецьку почався "військовий парад" до Дня Перемоги.

"У параді задіяно майже 45 одиниць військової техніки, в тому числі танки, бойові машини піхоти і бронетранспортери, самохідні та причіпні артилерійські знаряддя, зенітні ракетні комплекси та установки РСЗВ. Поряд із сучасним озброєнням, представлена техніка часів ВВВ", - повідомляє сепаратистський сайт "Донецкое агентство новостей".

Бойові машини вишикувалися колоною на центральній вулиці міста. Парадними "коробками" по місту пройдуть бойовики "ДНР", співробітники "МНС", "МВС", а також "курсанти".

Учасники "параду" тримають у руках прапори з символікою "ДНР" та Радянського Союзу.

Фото: Сепаратистський сайт "ДАН"

Командує "парадом" так званий "міністр оборони ДНР" генерал-майор Володимир Кононов, приймає - ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Духовий оркестр Донецької філармонії виконує мелодії воєнних років.

"Новости Донбасса" повідомляють, що на Ленінському проспекті біля цирку було чути вибух. Також користувачі соцмереж повідомляють про "карети" швидкої допомоги, які попрямували убік можливого вибуху.

Нагадаємо, з нагоди 71-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в містах Донецької і Луганської областей відбудеться автопробіг.

З 2015 року 8 травня в Україні відзначається День пам'яті і примирення, а 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram