ГоловнаСуспільствоВійна

"ЛНР" підозрює Суркова в організації схеми з переведення в готівку грошей

З'явився документ про те, що помічник Путіна виводить кошти з окупованих територій

"ЛНР" підозрює Суркова в організації схеми з переведення в готівку грошей
Фото: nnm.ru

Терористична організація "ЛНР" підозрює помічника президента Росії Владислава Суркова в організації схеми з переведення в готівку і виведення грошей з Донбасу.

Про це йдеться в публікації на сайті "Открытая Россия".

Автор пише, що в його руки потрапили автентичні документи від джерел у керівництві "ЛНР", що свідчать про це.

"Отримано інформацію про схему переведення в готівку грошових коштів на території Луганської народної республіки, на чолі якої перебуває помічник президента РФ Сурков В.Ю., далі як структурні елементи схеми виступають заступник керівника адміністрації президента РФ Назаров В.Л., сполучним елементом між адміністрацією президента РФ і Луганською народною республікою виступає радник глави ЛНР з питань військово-промислового комплексу Ципкалов Г.Н., безпосередня взаємодія з яким здійснюється через військовослужбовця НМ ЛНР громадянина РФ - Сергія Завдовєєва (позивний "Француз")", - йдеться в документі, складеному "МГБ ЛНР".

Зазначається, що бойовик Француз брав за послуги з переведення в готівку частини коштів, передавав гроші Ципкалову, а той у свою чергу вивозив готівку в Росію.

Ця схема активно діяла до кінця 2015 року, поки Ципкалов обіймав посаду "голови уряду ЛНР" і міг безперешкодно їздити в РФ. Однак після звільнення він втратив можливість вивезення грошових коштів. Останню партію готівки у нього відібрали співробітники прикордонної служби РФ.

У зв'язку з цим Сурков і Назаров організували так званий проект "Мирбанк" - схему безготівкового переказу коштів.

Автор публікації пише, що мова йде про російський ВАТ АКБ "Миръ", який до березня 2014 року називався Флексинвест Банк і формально належав фонду Aurora Russia Ltd. - офшорній компанії, зареєстрованій на британському острові Гернсі. Банк орієнтувався на надання послуг електронних переказів Юнистрим.

Однак у березні 2014 року, змінивши назву, банк перейшов у володіння неназваній групі російських інвесторів, не афілійованих з колишніми власниками Aurora Russia Ltd. За окремими даними, він увійшов до сфери контролю осіб, орієнтованих на Владислава Суркова, і використовується для організації виведення коштів через систему електронних переказів з "ЛНР", "ДНР", Південної Осетії і Абхазії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram