ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони виділило 2 млн грн на вивезення тіл загиблих в АТО

У планах відомства відновити пошукову діяльність на окремих територіях Донецької та Луганської областей

Міноборони виділило 2 млн грн на вивезення тіл загиблих в АТО
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони України 2016 року запланувало виділити 2 млн гривень на підтримку діяльності з ексгумації і евакуації тіл військових із зони проведення АТО і з непідконтрольних територій.

Про це заявив начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов, повідомляє

Укрінформ.

"З цього року бюджетом Міністерства оборони заплановано 2 млн гривень на підтримку такої діяльності. Ми провели тендер. Гроші виділяються бюджетом, і тому існують певні процедури використання. Ми вже підписали договори з відповідними організаціями на використання бюджетних коштів для пошуку й ексгумації", - зазначив Ноздрачов.

Начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ додав, що вони будуть взаємодіяти з громадськими організаціями, оскільки громадські об'єднання працюють на пожертвування і тому не мають права брати участь у тендерних закупівлях.

Ноздрачов також зазначив, що до планів Міноборони на 2016 рік входить відновлення пошукової діяльності на окремих територіях Донецької та Луганської областей, а також активізація роботи в рамках системи інформаційного та психологічного супроводу родичів безвісти зниклих.

Нагадаємо, за даними, озвученими на відкритому засіданні Радбезу ООН 28 квітня, від початку конфлікту на Донбасі загинули понад 9 тисяч осіб, загальна чисельність постраждалих - понад 30 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram