ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відсторонив Момота з посади мера Вишгорода

Момот подаватиме апеляцію

Суд відсторонив Момота з посади мера Вишгорода
Алексей Момот
Фото: facebook.com/momot.aleksey

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури Київської області про усунення з посади мера Вишгорода Олексія Момота, якого звинувачують у вимаганні від представників будівельної фірми хабара в розмірі 300 тис. американських доларів.

Відповідне рішення в середу ухвалила слідчий суддя Світлана Шапутько, повідомляє Укрінформ.

"Клопотання задовольнити - відсторонити Момота Олексія Вікторовича з посади Вишгородського міського голови Київської області на термін до 15 червня 2016 року включно", - оголосила вона.

Суддя оголосила тільки результативну частину рішення.

Момот, своєю чергою, заявив журналістам, що подаватиме апеляцію на це рішення після того, як ознайомиться з його повним текстом.

Нагадаємо, 14 квітня прокуратура повідомила про затримання Момота, який разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми 1 млн євро. Стосовно нього було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). Санкція статті - позбавлення волі на термін до 10 років із конфіскацією майна.

17 квітня Печерський райсуд Києва заарештував Момота на 2 місяці з можливістю внесення 5 млн гривень застави.

18 квітня голова Вишгородської РДА Олександр Горган повідомив, що заставу за Момота було внесено. За його словами, понад 2 млн грн внесла дружина народного депутата з депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленко, більш ніж 1 млн - позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн - "небайдужі жителі Вишгорода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram