ГоловнаСуспільствоЖиття

У Брюсселі українська діаспора заблокувала конгрес проросійських пропагандистів

Мав відбутися показ фільму "Україна: маски революції"

У Брюсселі українська діаспора заблокувала конгрес проросійських пропагандистів
Фото: www.facebook.com/BatAutoMaidan

Українській громаді в Бельгії вдалося заблокувати проведення російського пропагандистського заходу, спрямованого на дискредитацію України, повідомляє Укрінформ.

"Ми, українські активісти в Бельгії, планували провести протестну акцію перед одним із готелів у Брюсселі в центрі міста, де планувався антиукраїнський конгрес "Неонацизм і тероризм: реальні виклики для Європи". Цей захід організувала спонсорована Кремлем праворадикальна бельгійська організація "Євро-Рус" за сприяння посольства РФ в Бельгії", - розповіла українська громадська активістка Інна Чефранова, яка організувала маніфестацію проти російської пропаганди.

За її словами, під час "конгресу" повинен був відбутися показ сумнозвісного фільму французького режисера Поля Морейри "Україна: маски революції". Дирекція готелю не знала про мету заходу.

"Після того, як ми отримали дозвіл від поліції на наш протест, керівництво готелю відразу ж скасувало цей ганебний захід і повернуло гроші організаторам. Це невелика, але наша перемога над злочинною кремлівською пропагандою і місцевими маріонетками Кремля", - наголосила активістка.

Чефранова зазначила, що організатори також видалили анонс про цю подію з соціальної мережі.

Нагадаємо, французький телеканал Canal+ показав антиукраїнський фільм "Україна, маски революції", незважаючи на протест України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram