ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі побили Василя Волгу

Націоналісти звинувачують лідера СЛС у сепаратизмі.

У п'ятницю в Запоріжжі побили голову партії "Союз лівих сил" Василя Волгу.

Як зазначає Z-City, Волга приїхав у Запоріжжя, де мав дати прес-конференцію. Однак зробити це йому перешкодили місцеві націоналісти. Біля будівлі автошколи на вулиці Перемоги його оточили і дали 10 хвилин, щоб сказати все, що він хоче, і піти "по-доброму".

Волга розповів, що потрібно зупинити АТО і що українська влада наживається на солдатах, заробляючи на них мільярди гривень.

Через кілька хвилин Волгу в грубій формі попросили забратися, але він цього не зробив. Після чого на нього ззаду налетіли агресивні молодики, які завдали йому кількох ударів.

Як зазначає 061.ua, після цього Волга 40 хвилин ховався в будинку, поки його не врятували силовики, які зуміли організувати "коридор" і відвезти його в СБУ. У цей час проукраїнські активісти встигли поскандалити між собою - вони ніяк не могли визначитися, що робити з Волгою - одні виступали за те, щоб дати йому можливість спокійно виїхати, інші хотіли побити ще дужче.

Нагадаємо, в липні 2011 року Волгу затримали за хабарництво, а 2012 року його засудили до п'ятирічного ув'язнення. Він відбував покарання в полтавській виправній колонії №64. Однак не до кінця. На початку 2015 року Ленінський районний суд Полтави змінив Волзі невідбутий термін ув'язнення на більш м'яке покарання - 1 рік і 7 місяців виправних робіт.

Зараз Волга веде активну політичну діяльність, агітуючи за зміну зовнішнього курсу України, в тому числі закликає скасувати Угоду про асоціацію з ЄС і просуває ідею, що країна стоїть перед загрозою нацизму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram