ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко побачив у протистоянні на Качиному озері в Києві конфлікт двох груп киян

Землю забудовнику виділили офіційно на конкурсі, стверджує мер

Кличко побачив у протистоянні на Качиному озері в Києві конфлікт двох груп киян
Фото: www.facebook.com/ukrpatentkiev

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що конфлікт між забудовником і місцевими жителями на вулиці Здолбунівській на Позняках у Києві має вирішуватися шляхом пошуку компромісу.

Про це він заявив, коментуючи події, що тривають другий місяць, і їхнє загострення останніми днями, інформує УНІАН.

Кличко сказав, що звернувся до забудовника з проханням не допускати фізичного протистояння.

"Я дав завдання і фірмі, яка там будує, і поліції, щоб у жодному разі ніякого фізичного протистояння не було. Тільки за "круглим столом" ми можемо знайти компромісне рішення", - сказав Кличко.

Він звернув увагу, що наразі у протистоянні беруть участь люди, які живуть у будинках на цій вулиці, а також люди, які розраховують отримати житло в будинку, що планують побудувати.

Він нагадав, що землю виділили забудовнику офіційно на конкурсі минулого року.

"Виграла фірма, і зараз реалізовує проект. Вона взяла на себе зобов'язання виділити велику кількість квартир у цьому будинку постраждалим від "Еліта-Центру", - додав мер Києва.

За його словами, документація вказує на те, що водойма, яку засипають, не є озером.

"Але зараз там дуже сильний протестний настрій. Треба знайти компромісне рішення. Тільки в цьому напрямку можна рухатися. Іншого шляху я не бачу", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, 19 квітня вранці на вулиці Здолбунівській у Дарницькому районі Києва невідомі в масках скоїли напад на активістів, які протестують проти забудови озера Качине. Нападники прибули на місце в камуфльованих автомобілях. Вони розгромили намети активістів і низки політичних партій, які підтримують протест.

20 квітня конфлікт спалахнув з новою силою, під час протистояння з "тітушками" постраждали дві жінки серед протестувальників. Одну жінку доправили в лікарню каретою швидкої допомоги.

Представникам забудовника вдалося завезти будівельний кран на місце скандальної забудови.

За даними очевидців, поліцейські не реагували на бійки, а також допомагали "тітушкам" встановлювати зруйнований пікетниками будівельний паркан.

Через деякий час "тітушки" зникли з місця конфлікту у двір магазину "Сільпо", за 500 метрів від озера Качине. Туди також прибули чотири автобуси правоохоронців. "Тітушки" зняли з себе чорну форму, переодяглися в цивільний одяг і зникли в напрямку закинутої території.

Нагадаємо, на розі вулиць Тепловозної та Здолбунівської компанія "Житлоінвестбуд-УКБ" планує збудувати багатоповерхівку. Ділянку передала Київрада 26 грудня 2014 року. Забудовник почав засипати піском водойму. За словами захисників ділянки, водойма - це озеро, а влада Києва і забудовник стверджують з посиланням на Інститут генплану Києва, що водойми на цій ділянці немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram