ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі демонтували 10 пам'ятників радянським вождям

Знесено пам'ятники Леніну, Орджонікідзе, Дзержинському, а також монумент "Героїчна молодість" і кілька меморіальних дощок

У Запоріжжі демонтували 10 пам'ятників радянським вождям
Фото: www.061.ua

Запоріжжя демонтувало 10 пам'ятників і пам'ятних знаків тоталітарного режиму в рамках виконання вимог закону про декомунізацію.

Про це повідомили у прес-службі Запорізької міськради.

Зазначається, що знесено пам'ятники і меморіальні дошки діячам Комуністичної партії СРСР, встановлені на фасадах будівель. Зокрема, демонтовано пам'ятники Володимиру Леніну, Серго Орджонікідзе і Феліксу Дзержинському, монумент "Героїчна молодість", а також низку меморіальних дощок.

Раніше у місті в рамках декомунізації перейменували три райони, 99 вулиць, два проспекти, три площі, три провулки, два сквери, два парки і дамбу.

Нагадаємо, 1 травня 2015 року набув чинності закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборони пропаганди їхньої символіки".

17 березня в Запоріжжі знесли 20-метровий пам'ятник Леніну, встановлений у 1964 році. Він був включений до реєстру пам'яток монументального мистецтва місцевого значення. На початку 2015 року міліція не дала знести його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram