ГоловнаСуспільствоЖиття

Для повернення Савченко в Україну потрібен вирок російським ГРУшникам, - джерело

Путін раніше пообіцяв такий обмін Порошенкові та Меркель

Для повернення Савченко в Україну потрібен вирок російським ГРУшникам, - джерело
Фото: Сергей Нужненко

Для повернення української льотчиці Надії Савченко необхідний судовий вирок російським спецназівцям Євгену Єрофєєву й Олександру Александрову.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в дипломатичних колах

"Для звільнення Савченко потрібен вирок російським ГРУшникам", - розповів співрозмовник агентства, додавши, що саме на них планували обміняти українку.

За його словами, адвокати російських спецназівців "перебувають у постійному контакті з ФСБ і тому навмисне затягують судовий процес".

"Я хочу зазначити, що президент Путін раніше пообіцяв Порошенкові та Меркель, що обміняє Савченко на затриманих ГРУшників", - сказав він.

За словами співрозмовника агентства, робота щодо якнайшвидшого повернення українки на Батьківщину постійно ведеться українською стороною.

Нагадаємо, сестра засудженої в Росії Надії Савченко Віра заявила, що домовленості про обмін українки зірвалися.

Раніше повідомляли, що російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва 11 квітня доставили на засідання Голосіївського районного суду Києва в захисній екіпіровці. Головуючий у процесі суддя Голосіївського райсуду Микола Дідик за дорученням Президента Петра Порошенка отримав державну охорону.

У ніч проти п'ятниці в приміщенні Голосіївського райсуду сталася пожежа - в вікно судді Дідика на третьому поверсі кинули "коктейлі Молотова".

На початку березня було вбито адвоката Александрова Юрія Грабовського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram