ГоловнаСуспільствоВійна

Україна передала ОБСЄ список з 114 заручників бойовиків на Донбасі

Також 684 українці вважаються зниклими безвісти

Україна передала ОБСЄ список з 114 заручників бойовиків на Донбасі
Фото: Макс Левин

Представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі передали ОБСЄ список з 114 громадян України, яких утримують у заручниках, і 684 зниклих безвісти.

Про це повідомила представник України в політичній підгрупі Ірина Геращенко.

"Ми в черговий раз передали ОБСЄ та іншій стороні списки утримуваних бойовиками заручників (114 громадян, це цивільні і військові, які містяться тільки на окупованих територіях, цей список не містить політв'язнів у РФ). І списки зниклих безвісти (684 цивільних і військових). І ці наші запити в черговий раз залишилися без відповіді", - написала Геращенко у Фейсбуці.

За її словами, українська сторона за рік направила 58 таких запитів і отримала тільки сім відповідей, без вказівки інформації про те, де і за що утримують полонених українців.

"А щодо списку зниклих безвісти і тих, яких вимагають звільнити ОРДЛО ... Наприклад, жінку, затриману зі сумкою тротилу в київському метро. Це визнання, що на окупованих територіях працюють табори з підготовки терористів", - зазначила Геращенко.

Водночас, за її словами, представники сепаратистів передають списки своїх зниклих безвісти.

"А кого подають у своїх списках зниклих безвісти представники бойовиків з вимогою від України їх знайти? Наприклад, там є такі вимоги: Китай, Пітон, Вог, Стукач ... Це кличка чи прізвище? Тому що імені-по батькові там немає, як і року й іншої інформації, необхідної для пошуку людини", - додала Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні Тристороння контактна група провела чергове засідання, однак ні до яких конкретних результатів сторони не дійшли. Учасники продовжують домовлятися про припинення вогню і обмін полоненими. Окремо стоїть питання проведення виборів на території Луганської та Донецької областей.

Також бойовики  погрожують масштабною війною в разі введення в зону АТО поліцейської місії ОБСЄ, необхідної для проведення виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram