ГоловнаСуспільствоВійна

Папа Римський розпорядився зібрати в церквах гроші для України

Франциск закликав віруючих до щедрих пожертв.

Папа Римський розпорядився зібрати в церквах гроші для України

У всіх католицьких церквах Європи в неділю, 24 квітня, буде проведено спеціальний благодійний збір для гуманітарної підтримки України.

З відповідним закликом виступив Папа Римський Франциск у неділю, 3 квітня, після меси з нагоди свята Божого Милосердя, повідомляє посольство України у Ватикані.

"У цей день моя думка лине до всіх народів, яким необхідні примирення і мир. Зокрема, тут, в Європі, я думаю про драму тих, хто страждає від наслідків насильства в Україні, тих, які перебувають у районах, охоплених військовими діями, що вже спричинили тисячі смертей, і більше мільйона тих, хто був змушений залишити їх, з огляду на важку ситуацію, яка і далі триває. Це, перш за все, стосується осіб похилого віку та дітей. Окрім того, що я постійно супроводжую їх своїми думками і молитвою, я вирішив виступити з ініціативою гуманітарної підтримки на їхню користь. Із цією метою у всіх католицьких церквах Європи в неділю, 24 квітня, буде проведено спеціальний благодійний збір. Запрошую віруючих долучитися до цієї ініціативи своїми щедрими пожертвами", - сказав Папа Римський Франциск.

"Цей жест милосердя, який має на меті полегшити матеріальні страждання, а також висловити близькість і солідарність, як мою особисту, так і всієї Церкви. Щиро сподіваюся, що це допоможе швидше зміцнити мир і повагу до права на цій землі, яка піддалася таким випробуванням" , - зазначив він.

Нагадаємо, тиждень тому Папа Римський Франциск у пасхальному посланні Urbi et orbi закликав до якнайшвидшого завершення війни в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram