ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Сімферополем російські силовики затримали 35 кримських татар (оновлено)

У затриманих взяли відбитки пальців, слину на ДНК і відпустили

Під Сімферополем російські силовики затримали 35 кримських татар (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

У селищі Піонерське Сімферопольського району озброєні люди в масках увірвалися в місцеве кафе і затримали 35 кримських татар.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов на сторінці в Фейсбуці.

"Інформація перевірена. Дійсно 35 мусульман затримані. Осіб слов'янської зовнішності, які перебували в кафе в момент затримання, відразу відпустили. У машину завантажили тільки кримських татар", - повідомив Курбедінов.

За його словами, затриманих відвезли в Центр з протидії екстремізму.

"Нібито профілактичне відпрацювання", - додав адвокат.

Оновлення. Як повідомив заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров в ефірі телеканалу  "112 Україна",  на цей час всіх затриманих відпустили.

Їх затримали на чотири години, взяли у всіх відбитки пальців, слину на ДНК і відпустили. Ми зараз в Криму перебуваємо в такому стані, що не особливо навіть цікавимося, що служить причиною того, що кожен день відбувається. Крім того, ця інформація навіть не отримала достатньо широкого розголосу, і ми тільки зараз збираємо інформацію про те, що ж сталося. Це звичайне кафе, безалкогольне, серед відвідувачів були не тільки кримські татари", - сказав Умеров.

Він додав, що поки невідомо, чи були серед затриманих ті, хто причетний до національного руху.

Нагадаємо, 12 лютого Україна направила офіційного листа голові Радбезу ООН, в якому висловила глибоку стурбованість кричущою протиправною діяльністю російських окупаційних сил в Криму проти кримських татар, наслідком якої стали масові незаконні обшуки і безпідставні затримання представників кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram