ГоловнаСуспільствоЖиття

У КМДА планують завершити опалювальний сезон наступного тижня

За прогнозами синоптиків, у столиці збережеться тепла погода

У КМДА планують завершити опалювальний сезон наступного тижня
Фото: timer.od.ua

Влада Києва готується завершити опалювальний сезон уже в найближчі дні, оскільки, згідно з прогнозами синоптиків, похолодання не передбачається.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, якого цитує офіційний сайт відомства.

"Столична влада буде діяти в інтересах киян і не чекатиме 15 квітня, щоб завершити опалювальний сезон. Прогнози синоптиків уже в найближчі дні дають підстави прийняти рішення щодо його завершення", - сказав Пантелєєв.

За його словами, тепло в будинках киян почнуть відключати з початку квітня.

"З огляду на високий розмір тарифів на тепло, міська влада приймає рішення, яке дозволило би столичним сім'ям економити кошти. З 30 березня в столиці зафіксована середньодобова температура повітря +8,4⁰С. Синоптики нам повідомляють, що сьогодні середньодобова температура повинна становити +9⁰С, а 1 квітня прогнозують до +14⁰С тепла. Згідно з чинним законодавством, якщо впродовж трьох діб температура зберігається +8⁰С і вище, орган місцевого самоврядування має право прийняти рішення про завершення опалювального сезону", - зазначив Пантелєєв.

Він дав доручення керівникам столичних теплопостачальних компаній почати необхідну підготовку для припинення подачі тепла.

Нагадаємо, минулого року Кабмін змінив терміни опалювального сезону - з 1 жовтня по 30 квітня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram