ГоловнаСуспільствоВійна

Відкритий сьогодні КПВВ "Золоте" довелося закрити

Бойовики "ЛНР" не пропускають людей на контрольовані ними території.

Відкритий сьогодні КПВВ "Золоте" довелося закрити
Фото: www.facebook.com/darka.olifer

Відкритий сьогодні, 31 березня, перший у Луганській області автомобільний пункт пропуску "Золоте" знову довелося закрити. Про це повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в своєму мікроблозі Twitter.

"Щоб не наражати людей на небезпеку, прийнято рішення про тимчасове закриття КПВВ у Золотому", - написав він. Прес-служба Луганської ОДА пояснила, що рішення було прийнято в зв'язку з відмовою "ЛНР" пропускати людей. Представники терористичної організації встановили залізобетонні блоки на проїжджій частині.

Прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер також заявила, що бойовики "ЛНР" не пропускають людей на контрольовані ними території. "Українська сторона провела всі необхідні роботи і свого слова дотримала - 31 березня 2016 року через "Золоте" поїхали автомобілі та пішли люди. Але представники окремих районів Луганської області не дозволили їм ні проїхати, ні пройти - всупереч усім домовленостям, досягнутим у рамках підгруп з економічних і гуманітарних питань і на засіданні Тристоронньої контактної групи", - написала вона в Фейсбуці.

Оліфер назвала такі дії сепаратистів "неконструктивними". "Ми розцінюємо подібні дії як грубе порушення мінських домовленостей, тим паче, що питання відкриття цього КПВВ постійно порушували самі ж представники окремих районів Луганської області", - зазначила Оліфер.

Нагадаємо, відкриття КПВВ планували ще в лютому, але через постійні обстріли з боку "ЛНР" там не могли працювати будівельники.

У Луганській області працює також пішохідний пункт пропуску на територію, підконтрольну "ЛНР", - у Станиці Луганській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram