ГоловнаСуспільствоВійна

"Міністра доходів і зборів ДНР" судитимуть заочно

Тимофєєв знаходиться на території, підконтрольній бойовикам

"Міністра доходів і зборів ДНР" судитимуть заочно
"Министр доходов и сборов ДНР"
Фото: Сайт "Миротворец"

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва, відомого як "Саша Ташкент".

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури.

Тимофєєв звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Йому загрожує до 15 років в'язниці.

"Перебуваючи на зазначеній "посаді" наразі, пособник терористів віддає злочинні накази щодо здійснення незаконного стягування коштів з юридичних і фізичних осіб, підприємців у вигляді "податку на прибуток та акцизного податку", які відраховуються у "республіканський бюджет", - наголошується в повідомленні прокуратури.

Також так званий "міністр" доручає проводити незаконні перевірки на підприємствах, установах і в організаціях, за результатами яких приймає рішення про "штрафи" за встановлені порушення.

Оскільки Тимофєєв перебуває на тимчасово окупованій території і не приходить на допити до слідчих, прокуратура ухвалила рішення про передачу справи до суду для заочного його засудження.

Нагадаємо, на початку 2015 року Кримінальний процесуальний кодекс України було доповнено главою 24-1, яка передбачає процедуру спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливість заочного засудження.

Перший заочний вирок в Україні ухвалили в листопаді 2015 року - горлівський міліціонер-зрадник отримав 9 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram