ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці затримали підозрюваного в причетності до зникнення адвоката ГРУшника Александрова

Операцію спланували "колишні українці" і спецслужби РФ

Правоохоронці затримали підозрюваного в причетності до зникнення адвоката ГРУшника Александрова
Александр Александров
Фото: EPA/UPG

Правоохоронці затримали підозрюваного в причетності до зникнення в Одесі адвоката російського спецпризначенця Олександра Александрова Юрія Грабовського.

Про це в ефірі телеканалу "112" сказав заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Підозрюваного, якого ми затримали, вже заарештував український суд у місті Києві. І зараз із ним потужно працюють слідчі, які отримують усі необхідні дані про те, що відбувалося", - заявив Матіос.

За його словами, операція була спланована "колишніми українцями" і спецслужбами РФ "для створення картинки" на заключній стадії судового розгляду справи російських спецпризначенців.

"Підозрюваний, який причетний до зникнення цього адвоката Грабовського, навіть сам не усвідомлював усього того, як його використовували. Він дає свідчення", - додав він.

Згідно з повідомленням, підозрюваний "за межі України не виїжджав", зараз робиться все можливе, щоб затримати його співучасників і встановити "повну картину замисленого".

Як повідомляють, 9 березня адвокат одного з російських спецпризначенців Олександра Александрова Юрій Грабовський не з'явився на судове засідання свого клієнта.

Згодом у соціальній мережі з'явилося пояснення його вчинку. У ньому зазначено, що це був вимушений крок, тому що в Україні для нього нібито існувала загроза. "Вибачте, що підвів вас, мої друзі. Довелося виїхати з України не з власної волі. Зате я в безпеці. Не знаю, коли повернуся, за змогою буду відповідати вам", - написав Грабовський.

Нагадаємо, Єрофєєва й Александрова затримали 16 травня 2015 року в Луганській області. Під час затримання вони чи їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура пред'явила їм підозри в здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram