ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд постановив заарештувати підозрювану в тероризмі росіянку Леонову

Під час очікування конвою Леоновій стало погано

Суд постановив заарештувати підозрювану в тероризмі росіянку Леонову
Анастасия Леонова
Фото: 112.ua

Шевченківський районний суд Києва задовольнив повторне клопотання про взяття під варту росіянки Анастасії Леонової, яку підозрюють у підготовці теракту в Києві, Харкові й інших містах України.

Про це повідомляє "112 Україна".

Засідання в її справі тривало близько 5 годин. Суд прийняв рішення заарештувати Леонову до 9 квітня. У захисту є п'ять днів, щоб подати апеляцію.

Під час очікування конвою Леоновій стало погано. Бригада лікарів надала їй першу медичну допомогу.

Слухання 9 березня відклали через відсутність підозрюваної, тоді Леонова перебувала в лікарні. За документами, які адвокат надав судді, у його підзахисної сталося загострення хронічного бронхіту.

Нагадаємо, 5 березня Шевченківський районний суд Києва відмовився продовжити термін арешту росіянки Анастасії Леонової, яку СБУ підозрює в тероризмі.

Леонову затримали в грудні 2015 року. Її підозрюють у причетності до незаконних збройних формувань, які очолював Олег Аміров-Мужчиль (позивний "Лісник"). Мужчиль був убитий у перестрілці під час затримання "Альфою" СБУ 9 грудня. Наступного дня після цього затримали Леонову і ще шістьох осіб: двох росіянин і чотирьох українців.

Леонова не заперечує знайомства з "Лісником", але заперечує свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram