ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу колишніх нардепів Єфремова, Стояна та Гордієнка передали в Солом'янський суд Києва

Повний текст рішення буде оголошено 18 березня

Справу колишніх нардепів Єфремова, Стояна та Гордієнка передали в Солом'янський суд Києва
Фото: Макс Требухов

Кримінальну справу стосовно колишніх народних депутатів України Олександра Єфремова, Олександра Стояна (входили до фракції Партії регіонів) і Сергія Гордієнка (з фракції Компартії України) за прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року буде розглядати Солом'янський районний суд Києва.

Про це повідомляє"Інтерфакс-Україна".

За словами адвоката С. Гордієнка Олександра Готіна, 15 березня Апеляційний суд Києва розглянув і задовольнив клопотання голови Печерського райсуду столиці, змінив територіальну підсудність і передав справу до Солом'янського райсуду Києва.

О. Готін зазначив, що повний текст рішення буде оголошено 18 березня, після чого потрібен певний час для передачі матеріалів справи з Печерського до Солом'янського суду.

Нагадаємо, 26 лютого Печерський районний суд Києва в повному складі відмовився розглядати справу колишніх депутатів Олександра Єфремова, Олександра Стояна та Сергія Гордієнка.

Справа проти Єфремова, Стояна та Гордієнка розслідувалася в зв'язку з прийняттям 16 січня 2014 року незаконним способом "диктаторських законів". Обвинуваченим інкриміновано ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, від трьох до п'яти років в'язниці) КК України.

1 квітня 2015 року генпрокурор Віктор Шокін заявив, що у справі по "диктаторських законах" проходить 12 колишніх депутатів. 11 з них були членами Лічильної комісії Верховної Ради і формалізували прийняття цих законів 16 січня 2014 року. Крім "регіоналів" Єфремова (в Лічильну комісію не входив), Стояна та комуніста Гордієнка, це Володимир Демидко, Олег Зарубінський, Віталій Калюжний, Володимир Наконечний, Володимир Олійник, Андрій Пінчук, Станіслав Скубашевський, Ярослав Сухий (всі - Партія регіонів) і Олександр Зубчевський (Компартія).

13 березня 2015 року ГПУ оголосила в розшук Демидка, Пінчука, Скубашевського, Сухого та Зубчевського у справі "про закони 16 січня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram