ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак зустрівся з міністром оборони Канади на полігоні у Львівській області

Саджан був присутній на навчаннях і високо оцінив рівень підготовки українських бійців

Міністр національної оборони Канади Харджіт Сінгх Саджан у межах свого чотириденного візиту в Україну відвідав базу Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області (колишній Яворівський полігон Сухопутних військ України).

Саджан провів зустріч з міністром оборони України Степаном Полтораком і був присутній на навчаннях, повідомляє офіційний сайт МО.

Керівники оборонних відомств обговорили реалізацію програми військового співробітництва та визначили перспективні напрямки партнерства.

Саджан ознайомився з навчально-тренувальною базою Центру, відвідав комплекс лазерної імітації бойових дій і заняття на кількох навчальних ділянках за участю канадських інструкторів. Він високо оцінив рівень підготовки військових і наголосив на важливості обміну досвідом.

"Ці навчання - двосторонній процес, адже канадські військовослужбовці-інструктори навчають українців власного досвіду і отримують знання самі", - зазначив Саджан.

Від імені уряду Канади він запевнив, що надалі підтримуватиме Україну та закликав до подальших реформ української армії.

"Ваші реформи - це рух вперед, вони відбуваються швидко, і це помітно. Від уряду Канади і від себе особисто, я запевняю, що наша країна залишається вірною щодо підтримки України ... Я розумію, як складно брати участь в реальних бойових діях, вчитися і робити реформи. Єдність країни і бажання змін - це краща відповідь будь-якому агресорові", - додав Саджан.

Нагадаємо, в листопаді українські десантники провели спільні навчання з військовими США і Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram