ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін готує законопроект про легалізацію одностатевого цивільного партнерства

Строк виконання - другий квартал 2017 року.

Кабмін готує законопроект про легалізацію одностатевого цивільного партнерства

Уряд поставив собі за мету затвердити законопроект про легалізацію одностатевого цивільного партнерства.

Про це йдеться в розпорядженні №1393 від 23 листопада 2015 року. Цим документом Кабмін затвердив план дій для реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.

Один з пунктів плану - "розробка та подання на розгляд Кабінету Міністрів України законопроекту про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема, володіння й успадкування майна, утримання одного партнера іншим у разі непрацездатності, конституційного права не свідчити проти свого партнера".

При цьому в графі "індикатор досягнення" вказано, що такий законопроект уже подано на розгляд уряду.

У графі "терміни виконання" зазначено, що Кабмін збирається затвердити законопроект і скерувати його до Верховної Ради максимум у другому кварталі 2017 року.

Агентство Українські Новини зазначає, що розпорядження №1393 було оприлюднено на сайті уряду лише 11 березня.

Цивільне партнерство - визнаний державою соціальний інститут, у якому можуть бути узаконені відносини двох людей, які не бажають або не мають можливості за законом зареєструвати шлюб. Як правило, така можливість надається одностатевим парам, проте в деяких країнах різностатеві пари також можуть так зареєструвати свої стосунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram