ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура запропонувала допитати Януковича в режимі відеоконференції

Захист екс-президента на лист не відповів

Генпрокуратура запропонувала допитати Януковича в режимі відеоконференції
Фото: стоп-кадр с видео

Генеральна прокуратура України пропонує допитати екс-президента України Віктора Януковича в режимі відеоконференції, повідомляє Радіо Свобода.

"Генеральна прокуратура України стороні захисту Януковича надіслала лист із пропозицією з'явитися в будь-яке посольство України за кордоном за місцем його перебування для можливості допиту в режимі відеоконференції або надати пояснення з приводу підозри через свого захисника в порядку, передбаченому частиною 8 статті 95 КПК України", - йдеться у відповіді ГПУ на запит видання.

Як заявили у відомстві, захист екс-президента на цей лист не відповів.

Окрім того, в ГПУ повідомили, що від адвокатів знають про перебування Януковича в російському Ростові-на-Дону і надіслали офіційне звернення до влади Росії з проханням підтвердити цю інформацію і затримати Януковича для подальшої видачі Україні.

"У задоволенні одного клопотання відмовлено в зв'язку з нібито політичними мотивами звернення.

Інші клопотання на цей момент не розглянуті, що позбавляє орган досудового розслідування можливості провести з ним слідчі й інші процесуальні дії", - заявляють у прокуратурі.

Нагадаємо, в лютому Міжнародна організація Transparency International (TI) закликала владу України до розслідування корупційних злочинів колишнього президента Віктора Януковича, здійснення правосуддя щодо нього і докласти всіх зусиль для повернення вкрадених ним мільярдів євро.

Як повідомляли, Янукович увійшов у топ-15 корупціонерів за версією Transparency International.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram