ГоловнаСуспільствоЖиття

Інститут Горшеніна: Атаки на дипмісії РФ можуть створити легітимну базу для вторгнення

Інститут Горшеніна: Атаки на дипмісії РФ можуть створити легітимну базу для вторгнення

Українська влада повинна негайно посилити безпеку дипломатичних місій Росії та інших представництв державних структур РФ на території України. Причому зробити це демонстративно, - впевнені експерти Інституту Горшеніна.

«Зовні напади на представництва РФ в останні дні можуть здаватися патріотичним поривом, реакцією на судилище над Надією Савченко і на війну на Донбасі. Але, з огляду на те, що Росія в своїх антиукраїнських діях постійно використовує гібридні схеми, атаки на дипмісії нагадують напади на німецькі об'єкти в 1939 році поблизу польського кордону у виконанні спецгруп полку «Бранденбург», переодягнених у польську форму, - стверджують в Інституті Горшеніна. - У всякому разі, атаки на дипмісії можуть створити легітимну базу для вторгнення. Не варто легковажно ставитися до слів Жириновського про російський спецназ у Києві. Давно відомо: що в Кремля в голові, то у Жириновського на язиці».

Експерти Інституту Горшеніна наголошують: «У цьому випадку складно відокремити патріотичний порив від провокацій, але якщо напади на дипмісії - справа рук патріотів, то їм треба пояснювати можливі трагічні наслідки для країни. Якщо ж це вороги, то їх необхідно ізолювати. Піддаючись на провокації, ми знову рухаємося в російському порядку денному. Для того, щоб реагувати на російську агресію, на судилище над Надією Савченко в Україні є достатньо інструментів, крім «народного гніву».

Нагадаємо, сьогодні в Києві молоді люди закидали посольство Росії в Києві пляшечками зі зеленкою і яйцями.

У ніч на 6 березня невідомі напали на посольство Російської Федерації в Києві і розбили скло автомобілів, припаркованих біля будівлі.

В Одесі консульство РФ закидали яйцями і фарбою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram