ГоловнаСуспільствоВійна

Чиновникам Донецької ВЦА заборонили відвідувати окуповану територію

У п'ятницю бойовики затримали шістьох співробітників Донецької ВЦА

Чиновникам Донецької ВЦА заборонили відвідувати окуповану територію
Фото: www.facebook.com/zhebrivsky

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський підписав розпорядження про заборону перетину лінії розмежування для держслужбовців Донецької ВЦА.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці. Заборона перш за все стосується керівників управлінь і департаментів, службовців, які мають доступ до секретної інформації.

"Не виключаю, що їх перебування на тій території може обернутися арештами, полоном з метою подальшого викупу. Людині можуть підсунути на підпис якийсь папірець, а потім почнеться шантаж. Загрози оприлюднити угоду, віддати в СБУ. І фактично людина опиняється під постійним психологічним тиском", - написав Жебрівський.

Він також повідомив, що в минулу п'ятницю бойовики затримали шістьох службовців Донецької ВЦА, які на вихідні поїхали на окуповану територію.

"Людей відпустили, зараз щодо кожного проводиться службове розслідування. Списки посадових осіб, які працюють в облдержадміністрації, районних і міських адміністраціях, є в руках терористів. Зрозуміло, що ситуація буде повторюватися", - зауважив Жебрівський.

Це рішення набуває юридичної сили після узгодження з Антитерористичним центром.

Нагадаємо, раніше в зоні АТО затримали військового за передачу даних бойовикам "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram