ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівництво Нацполіції проводить службове розслідування щодо голови вінницької поліції

Перевірку також проведе СБУ

Керівництво Нацполіції проводить службове розслідування щодо голови вінницької поліції
Фото: misto.vn.ua

Керівництво Національної поліції України проводить службове розслідування щодо голови вінницької міліції Антона Шевцова і звернулося з відповідним проханням до Служби безпеки України.

Про це голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила в ефірі "5 каналу" в п'ятницю, 4 березня.

"Я думаю, що перевірка буде абсолютно відкритою. Коли вони будуть перевіряти і ми - під час нашого службового розслідування, всі матеріали будуть відкриті", - сказала вона.

Деканоїдзе сподівається, що найближчим часом громадськість отримає офіційну відповідь щодо цього інциденту. Вона пояснила: "Переатестація до Вінниці поки не дійшла, тому що ми переатестували тільки п'ять областей і зараз закінчуємо в Одесі, в Миколаївській області".

Крім того, голова НПУ додала, що Шевцов також самостійно звернувся в СБУ через прес-брифінг.

Нагадаємо, начальник головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов має намір направити в Службу безпеки України і Генеральну прокуратуру заяву на проведення перевірки "на сепаратизм".

Активісти звинувачують Антона Шевцова в сепаратизмі. Вони запевняють, що на його сторінці в соцмережі помітили фотографії з російським боксером і політиком Миколою Валуєвим, а членів сім'ї головного поліцейського області - на тлі російської техніки під час святкування 9 травня в Севастополі.

Шевцов, своєю чергою, повідомив, що звинувачення в сепаратизмі надійшли від активістки, члени родини якої фігурують в одному з проваджень із видачі дозволів на зброю людям зі сумнівною репутацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram