ГоловнаСуспільствоВійна

Головний свідок звинувачення у справі одеської трагедії 2 травня відмовився від показань

Посьміченко заявив, що обмовив своїх колишніх товаришів "під тиском правоохоронців"

Головний свідок звинувачення у справі одеської трагедії 2 травня відмовився від показань
Фото: dumskaya.net

Ключовий свідок звинувачення у справі про заворушення в центрі Одеси 2 травня 2014 року, раніше судимий "антимайданівець" Олександр Посьміченко, відмовився від свідчень, які дав під час досудового розслідування.

Про це повідомляє місцевий сайт "Думская.net".

На сьогоднішньому засіданні Малиновського райсуду Одеси Посьміченко заявив, що обмовив своїх колишніх товаришів - Сергія Долженкова й інших - під тиском правоохоронців.

Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, суд може зважати тільки на ті свідоцтва, які були озвучені безпосередньо протягом процесу. Тож сторона звинувачення втратила важливого свідка.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", своє рішення Посьміченко мотивував тим, що своїми показаннями може нашкодити собі (провину Посміченка розслідують в окремому провадженні, - ред.). Його адвокат звернувся до суду з вимогою проінформувати про це прокуратуру.

Після заяви Посьміченка прокурор клопотав про оголошення перерви, яка потрібна йому для "консультацій". Колегія задовольнила прохання.

Наразі суд продовжує знайомитися з доказами провини одного з росіян, які проходять у цій кримінальній справі як обвинувачені, - Євгена Мефьодова.

Нагадаємо, під час заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 людей і постраждали понад 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Раніше Генпрокуратура скерувала до суду справу колишнього начальника Одеської обласної міліції Петра Луцюка у справі 2 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram