ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії фабрику "Рошен" викрили в забрудненні довкілля

Проти начальника господарського відділу порушено справу про адміністративне правопорушення

У Росії фабрику "Рошен" викрили в забрудненні довкілля
Фото: pravo.ru

Прокуратура Липецька (Росія) спільно з територіальним управлінням Федеральної служби нагляду у сфері природокористування виявила порушення екологічного законодавства в діяльності АТ ЛКФ "Рошен".

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Відповідно до Федерального закону "Про охорону навколишнього середовища", відходи виробництва і споживання підлягають збору, накопиченню, утилізації, знешкодженню, транспортуванню, зберіганню та захороненню, умови і способи чого повинні бути безпечними для довкілля. Заборонено скидати відходи виробництва і споживання на ґрунт. Однак на території АТ ЛКФ "Рошен" відходи, що утворилися від реконструкції корпусу одного з цехів, складували безпосередньо на виробничому майданчику", - йдеться в повідомленні.

Зазначені порушення стали підставою для внесення подання на адресу директора акціонерного товариства.

Проти начальника господарського відділу товариства прокурор порушив справу про адміністративне правопорушення за ст. 8.1 КоАП РФ (недотримання екологічних вимог під час будівництва, капітального ремонту, реконструкції, введення в експлуатацію, експлуатації, виведення з експлуатації будівель, будов, споруд та інших об'єктів капітального будівництва).

Нагадаємо, в середині січня 2016 року кондитерська корпорація "Рошен" виставила на продаж ВАТ "Липецька кондитерська фабрика" в Росії. "Рошен" хоче виручити приблизно $200 млн за російські активи.

У квітні 2015 року землю під Липецькою фабрикою "Рошен" арештували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram