ГоловнаСуспільствоПодії

Силовики вилучили кокаїну на 300 млн гривень в аеропортах Києва та Одеси

Затримано вісьмох членів міжнародного наркоугруповання.

Українські силовики у взаємодії з правоохоронними органами Бразилії, Вірменії і Туреччини виявили міжнародний канал постачання кокаїну. Вилучено 18,7 кг цього наркотику, затримано вісьмох осіб.

Як повідомляють на сайті МВС, операцію готували співробітники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції, Держприкордонслужби та СБУ ще з 2015 року.

Члени ОЗУ здійснювали контрабанду кокаїну з країн Латинської Америки в Україну та інші держави.

У листопаді в аеропорту Єревана у Вірменії затримали громадянку України, яка перевозила кокаїн із Сан-Паулу (Бразилія) транзитом через Дубай (ОАЕ). У неї знайшли 3 кг наркотику.

Українські силовики отримали інформацію про залучення ще одного громадянина України як кур'єра. Він мав постачати в Україну великі партії кокаїну. 13 лютого чоловіка затримали в аеропорту "Одеса". У його ручній поклажі знайшли 5 кг наркотику.

29 лютого і 1 березня в аеропорту "Бориспіль" затримали громадян України, які летіли з Дубая. У них знайшли 7 кг кокаїну.

1 березня правоохоронці затримали в Одесі ще двох громадян. Їх підозрюють у тому, що вони є організаторами, вербувальники і кур'єрами міжнародного каналу контрабандного надходження кокаїну в Україну.

Окрім того, 1 березня в терміналі D аеропорту "Бориспіль" затримали громадянку України, яка перевозила в ручній поклажі 3,3 кг кокаїну, замаскованого під цукерки.

Усього затримано 8 учасників міжнародного наркоугруповання, вилучено понад 18,7 кг кокаїну. За цінами чорного ринку така кількість наркотиків коштує понад 310 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram