ГоловнаСуспільствоВійна

Україна звинуватила "ДНР" у стрільбі по своїх населених пунктах

Офіцери-спостерігачі нарахували щонайменше 32 обстріли в лютому.

Україна звинуватила "ДНР" у стрільбі по своїх населених пунктах
Фото: facebook.com/ato.news

У лютому бойовики "ДНР" щонайменше 32 рази обстріляли окуповані ними ж населені пункти, щоб звинуватити в цьому сили АТО, стверджує українська сторона в Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК).

Вогонь відкривали в напрямку Старомихайлівки, Невельського, Трудовської, Яковлівки, Вільного і Донецька.

За словами керівника української сторони в СЦКК Андрія Тарана, в основному вогонь по цих населених пунктах вели із застосуванням важкого озброєння. У бік підконтрольних їм населених пунктів бойовики випустили понад сотню мін і артилерійських снарядів.

Стверджувати це, як заявив Таран, дозволяє розгалужена система пунктів управління і наглядових постів, створених українською стороною СЦКК.

"Наші офіцери-спостерігачі, які ведуть спостереження з постів, розташованих за 300-400 метрів від лінії зіткнення, мають всі можливості фіксувати обстріли: і ті, які ведуть НЗФ у бік Збройних Сил України, і ті, які спрямовані в бік захоплених ними населених пунктів", - зазначив Таран.

Нагадаємо, СЦКК створили у вересні 2014 року на допомогу місії ОБСЄ, яка контролює виконання Мінських домовленостей. До складу центру входять українські та російські військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram