ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура розкрила вбивство співробітника СБУ у Волновасі у березні 2015 року

Слідство встановило сімох учасників банди

Прокуратура Донецької області завершила розслідування і готова передати в суд обвинувальний акт щодо сімох членів злочинного угруповання, ватажок якого в березні 2015 року застрелив співробітника Служби безпеки Віктора Мандзіка у Волновасі. 

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури.

Під час слідства встановлено, що у жовтні 2014 року житель Києва, який є діючим адвокатом, перебуваючи на території проведення антитерористичної операції, створив злочинне угруповання. До його складу увійшли жителі Дніпропетровська та області. Банда діяла на території Донецької області і була "замаскована" під охоронну фірму.

З листопада 2014-го по березень 2015 року члени угруповання вчинили серію розбійних нападів на магазини, приватних осіб, а також були причетні до викрадення автомобілів. За даними прокуратури, загальна сума завданих ними збитків становить понад 1,5 млн гривень.

Фото під час слідчого експерименту
Фото: don.gp.gov.ua
Фото під час слідчого експерименту

Під час обшуків у домівках учасників банди було виявлено зброю та вибухівку, а також побутову техніку, вкрадену з магазинів.

"Крім того встановлено, що 21 березня 2015 року ватажок банди на прізвисько "Адвокат" разом із двома спільниками у місті Волноваха зупинили три фури нібито для протидії контрабанді. Коли на місце прибув співробітник СБУ, злочинці відібрали у нього посвідчення і табельну зброю - автомат АК74У. Після цього "Адвокат" здійснив два постріли з автомата - один в повітря, два в голову співробітнику СБУ", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Фото під час слідчого експерименту
Фото: don.gp.gov.ua
Фото під час слідчого експерименту

Нагадаємо, 21 березня 2015 року у Волновасі застрелили офіцера СБУ Мандзіка. Його вбили під час спроби затримання фур з контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої "ДНР".

27 березня президент Петро Порошенко повідомив про затримання вбивці. За підозрою у причетності до злочину затримали близько 10 осіб, частина з яких, як визнала Дніпропетровська ОДА, раніше проходили службу в батальйоні "Дніпро-1". Ім'я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram