ГоловнаСуспільствоВійна

34% українців підтримали б наступ на Донбасі

Кожен десятий готовий до заморожування конфлікту.

34% українців підтримали б наступ на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Кожен третій житель України підтримав би військове вирішення конфлікту на Донбасі. Про це свідчить соцопитування, проведене в середині лютого Інститутом Горшеніна. Його результати презентували у вівторок, 1 березня 2016 року.

Серед варіантів відповіді на питання "Який варіант вирішення ситуації на сході України ви підтримуєте" 34,1% респондентів обрали той, де йшлося про наступ.

Втім, мирні варіанти мають велику підтримку, хоча єдності серед респондентів усе ж немає. 24,2% опитаних сказали, що готові погодитися з "особливим статусом" Донбасу в рамках Мінських угод, 11,5% не проти заморозити конфлікт, а 9,2% взагалі запропонували віддати Донбас Росії. Кожен п'ятий (21%) не зміг відповісти на це питання.

Таке опитування проводили понад рік тому, до моменту підписання Мінська-2. Тоді відсоток тих, хто підтримував наступ, був майже 45% (за меншої кількості варіантів відповіді).

Варто зазначити, що, відповідно до нинішнього опитування, на цей момент війна торкнулася менш ніж половини громадян України (44,8%).

Дослідження проводили з 8 по 17 лютого. Усього в ньому взяли участь 2000 респондентів, які мешкають в усіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram