ГоловнаСуспільствоЖиття

В.о. голови Херсонської ОДА заявила про погрози від російських спецслужб

Валентині Січовій дзвонили через Інтернет з Німеччини

В.о. голови Херсонської ОДА заявила про погрози від російських спецслужб

Представник російських спецслужб подзвонив через Інтернет з Німеччини першій заступниці голови Херсонської облдержадміністрації Валентині Січовій, яка зараз виконує обов'язки голови ОДА, з вимогами і погрозами на її адресу.

Про це Січова поінформувала журналістів увечері 29 лютого після зустрічі в облдержадміністрації з другим секретарем з політичних питань Посольства Великобританії в Україні Лісою Тамвуд, повідомляє Укрінформ.

"Невідомий чоловік зателефонував мені з Німеччини і вимагав, щоб я не зустрічалася з кримськими татарами, щоб я вийшла і сказала, що Іслямов (кримськотатарський активіст Ленур Іслямов - ред.) такий-сякий. Він запитав мене, чому я спілкуюся українською мовою. А коли я відповіла, що живу в Україні, він мені сказав, що Херсонщина - це російськомовний регіон. На це я йому заявила, що мені ліпше знати. Закінчилася наша розмова тим, що він мені сказав: "Я думаю, що з такими поглядами вам потрібно поберегти себе і поберегти ваших близьких", - розповіла Січова.

Вона також повідомила, що після цієї телефонної розмови зв'язалася з Управлінням СБУ в Херсонській області, де їй повідомили, що дзвінок був по скайпу з Німеччини.

Як розповіла Січова, дзвінок надійшов на її мобільний телефон.

"Цей чоловік і номер мій (мобільного телефону. - Ред.) знав, і був доволі обізнаний, де я була, що я робила. І після цієї телефонної розмови на моєму мобільному нічого (про цей дзвінок - ред.) не залишилося. Працюють російські спецслужби", - переконана перша заступниця голови Херсонської ОДА.

Нагадаємо, 18 лютого перший заступник керівника оперативно-розшукового департаменту Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) Росії Сергій Мосальов заявив, що українські спецслужби за підтримки Заходу ведуть антиросійську діяльність, поширюючи наркотики. За його словами, "майбутні вибори в Держдуму можуть стати каталізатором цієї кримінальної активності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram