ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові застрелили найближчого друга і соратника Кернеса (ДОДАНО ПОДРОБИЦІ)

Убивство сталося на одному з кладовищ міста.

У Харкові застрелили Юрія Дімента - найближчого друга, соратника і партнера мера Геннадія Кернеса.

Юрій Дімент - на фото крайній ліворуч
Фото: kharkov.dozor.ua
Юрій Дімент - на фото крайній ліворуч

Про це стало відомо LB.ua із власних джерел.

Убивство сталося на одному із цвинтарів міста, куди Дімент прийшов відвідати могилу матері і де була влаштована засідка. За наявною інформацією, смертельний постріл здійснив снайпер. Однак, за іншими даними, його розстріляли з автомата.

Кернес і Дімент дружили змалку. Саме Дімента вважали головним бізнес-повіреним і партнером харківського мера. У вузьких колах його вважали кримінальним авторитетом, і він мав вельми специфічну репутацію.

Нагадаємо, 28 квітня 2014 року було скоєно замах на самого Кернеса. Снайпер вистрілив у нього, коли мер здійснював пробіжку. Кернес тривалий час лікувався в Ізраїлі, але остаточно так і не відновився і досі пересувається у візку.

Сам Кернес неодноразово давав зрозуміти, що звинувачує у трагедії діючу владу, проте існує ще одна версія замаху на мера. Так звана "чеченська". 2013 року делегація українських політиків і підприємців - брати Добкіни, Валерій Писаренко, Юрій Іванющенко, сам Кернес - відвідала Грозний. Формально візит приурочили святкуванню дня міста і дня народження Рамзана Кадирова, проте, за деякою інформацією, там також уклали певні бізнес-домовленості, які повинні були реалізовувати на території Харківської області. Йшлося про те, що своєрідним "гарантом" виступить місцева влада.

Докладно про це можна прочитати в інтерв'ю Геннадія Кернеса Соні Кошкіній. Інтерв'ю записували восени минулого року, воно вийшло на LB.ua у двох частинах - тут і тут. Зрозуміло, харківський градоначальник спростовував "чеченську версію". Дослівно він тоді сказав: "Я хочу сказати вам, що я відвідував місто Грозний з урахуванням інтересу до того, як це місто було відновлене з руїн. Я побачив прекрасне місто - чисте, квітуче. Більше мене там нічого не цікавило. Жодних договорів, жодних обіцянок, нічого такого там не велося", - зазначив Кернес.

Однак сьогоднішнє вбивство Дімента знову актуалізувало "чеченську версію". Крім того, варто пам'ятати про множинні конфлікти, які виникли останнім часом між місцевою "групою Дімента" і групою такого собі Манукяна, який раніше "працював" у Макіївці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram