ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальник Вінницької поліції зібрався пройти перевірку на сепаратизм на детекторі брехні

Кампанію його дискредитації організували "активісти-провокатори, проти яких порушено кримінальні провадження"

Начальник Вінницької поліції зібрався пройти перевірку на сепаратизм на детекторі брехні
Фото: misto.vn.ua

Начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов має намір відправити у Службу безпеки України і Генеральну прокуратуру заяву для проведення перевірки "на сепаратизм".

Про це він заявив на брифінгу 25 лютого у Вінниці, повідомляє Укрінформ.

"Щоб раз і назавжди зняти питання про звинувачення мене і моєї сім'ї в сепаратизмі, я відправлю звернення в СБУ та Генпрокуратуру з проханням призначити перевірку. Прошу підключитися народних депутатів України. Готовий надати повне сприяння і пройти тести на поліграфі і відповісти на всі питання", - запевнив Шевцов.

За його словами, кампанію з дискредитації його як нового керівника вінницької поліції організували "активісти-провокатори, проти яких порушено кримінальні провадження".

"Спроби дискредитувати мене почалися тоді, коли я почав переглядати кілька кримінальних проваджень. Мене здивувало, як легко в моєму основному підрозділі видавали дозволи на володіння зброєю людям із занадто сумнівною репутацією. Про факти причетності цих активістів до протиправних дій не раз писали місцеві ЗМІ", - акцентував керівник.

Він також запевнив, що вже найближчим часом його дружина і сини мешкатимуть із ним у Вінниці.

Як повідомляють, 40-річного Антона Шевцова призначили на посаду начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області 28 січня 2016 року. Колективу його представили 5 лютого. Останнім місцем роботи до призначення на Вінниччину в офіційній біографії Шевцова зазначено Чернігівський міськвідділ поліції. До того - служба в складі батальйону міліції особливого призначення "Луганськ-1" і служба на оперативних і керівних посадах в УБОЗ м. Севастополя і ГУБОЗ України.

Нагадаємо, 22 лютого у Вінниці склала присягу нова патрульна поліція. У церемонії взяли участь президент Петро Порошенко і спікер Ради Володимир Гройсман, який вів онлайн-трансляцію на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram