ГоловнаСуспільствоВійна

Ватажок "ДНР" доручив звільнити ліжко-місця в лікарнях Горлівки і Єнакієвого

СБУ перевіряє інформацію про ймовірний масштабний наступ бойовиків

Ватажок "ДНР" доручив звільнити ліжко-місця в лікарнях Горлівки і Єнакієвого
Фото: EPA/UPG

"Ватажок" "ДНР" Олександр Захарченко наказав звільнити всі ліжко-місця в лікарнях Горлівки і Єнакієвого Донецької області.

Про це повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, інформує ЛІГА.net.

"Є інформація, яка викликає у нас занепокоєння. Захарченко фактично віддав наказ про переміщення лікарів з медичних установ Донецька до Горлівки та Єнакієвого. А в медустановах Горлівки і Єнакієвого віддали наказ звільнити всі ліжко-місця для того, щоб ці медичні установи могли в разі потреби приймати поранених", - сказав він.

Ткачук також зазначив, що на лінії зіткнення саме в цьому районі найбільше обстрілів і провокацій із боку терористів.

"Ми дуже серйозно ставимося до такої інформації і ділимося з нашими колегами з Міністерства оборони й інших силових відомств", - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не свідчить це про ймовірний масштабний наступ, Ткачук зазначив, що СБУ перевіряє цю інформацію.

"Ми працюємо разом із нашими колегами з інших силових відомств для того, щоб запобігти можливій ескалації на цьому напрямку. У тому числі наші бойові підрозділи, "Альфа", всі готові оборонятися від нападу ворога в тому випадку, якщо він піде в наступ", - сказав він.

Нагадаємо, раніше СБУ стало відомо, що Олександр Ходаковський, який стояв біля витоків сепаратистського бунту в Донецькій області, а також колишній ватажок горлівських бойовиків Ігор Безлер можуть бути ліквідовані російськими спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram