ГоловнаСуспільствоЖиття

Заблоковані в РФ фури не будуть сплачувати ПДВ у разі повернення в Україну

Вантажі будуть розмитнювати за прискореною процедурою

Заблоковані в РФ фури не будуть сплачувати ПДВ у разі повернення в Україну
Архивное фото
Фото: profi-forex.org

Кожен український вантаж, який вимушено повертається в Україну з Росії, будуть розмитнювати за прискореною процедурою із швидким відшкодуванням податку на додану вартість.

Про це повідомив голова асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк у Facebook.

За його словами, заступник міністра економрозвитку - торговий представник України Наталія Микольська домоглася окремого урядового протокольного доручення про спрощення розмитнення при поверненні в Україну українських вантажів, раніше заблокованих на території РФ.

"Торгпред України Наталія Микольська домоглася окремого урядового протокольного доручення для розмитнення кожного українського вантажу, який вимушено повертається в Україну з РФ, за прискореною процедурою і з швидким відшкодування ПДВ", - написав Балдинюк.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України домовилося про безперешкодне повернення в Україну українських вантажівок, які внаслідок зупинки транзиту залишилися на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ. Натомість українська сторона дозволить проїзд українською територією російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram