ГоловнаСуспільствоЖиття

У Краматорську парк Леніна перейменовано в Сад Бернацького

Пам'ятник Леніну на центральній площі міста прибрали 17 квітня 2015 року

У Краматорську парк Леніна перейменовано в Сад Бернацького

Міський голова Краматорська Донецької області Андрій Панков своїм розпорядженням перейменував парк імені Леніна в Сад Бернацького в межах декомунізації.

Про це інформує місцевий сайт 6264.

З приводу нової назви міського парку ніяк не могли домовитися депутати Краматорської міської ради. Жодна із запропонованих назв (Європейський, Машинобудівників, Авангард, Старе місто) не набрала необхідної кількості голосів для прийняття рішення, йдеться в повідомленні.

Раніше в Краматорську змінили назву 72 вулиць, а вулиця Орджонікідзе була перейменована на вулицю Олекси Тихого. Крім того, було перейменовано 19 об'єктів інфраструктури, а також ДК ім. Леніна і центральна публічна бібліотека ім. Горького. Всього згідно із законом про декомунізацію в місті підлягає перейменуванню понад 160 об'єктів. Пам'ятник Леніну з центральної площі Краматорська прибрали 17 квітня 2015 року. Другий пам'ятник, розташований у Старому місті, прибрали в ніч на 22 квітня.

Нагадаємо, на сесії Запорізької міської ради 19 лютого депутати не змогли прийти до одноголосного рішення про перейменування двох вулиць і площі Леніна. 20 лютого за розпорядженням мера міста вулиця Леонова стала вулицею Парковий бульвар, Площа Леніна стала площею Запорізькою, а вулиця Леппика стала вулицею Дніпровською.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram