ГоловнаСуспільствоЖиття

Реставрацію велотреку закінчать цього сезону з урахуванням побажань громадськості, - Спасибко

Доступ на велотрек буде абсолютно безкоштовним.

Реставрацію велотреку закінчать цього сезону з урахуванням побажань громадськості, - Спасибко
Фото: Предоставлено Александром Спасибко

Київська влада має намір відкрити столичний велотрек після реставрації вже цього велосипедного сезону з максимальним урахуванням побажань громадськості. Про це в інтерв'ю повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

«Це ж сезонний об'єкт, і він буде функціонувати тільки в теплу пору року. Тому ми хочемо, щоб велосипедисти і гості користувалися велотреком уже цього сезону», - розповів Олександр Спасибко.

Заступник голови КМДА анонсував найближчим часом збір лідерів київської велоспільноти у себе в кабінеті для обговорення всіх гострих питань і проведення додаткової презентації проекту реставрації велотреку.

«У нас є низка обмежень - технічних і юридичних, але ми врахуємо всі побажання велолюбителів по максимуму, в тому числі прислухаємося до побажань про технологію облаштування велотреку», - повідомив він.

«Велотрек розташований в історичній зоні міста, умови обмежені, вулиці дуже вузькі, завантаження автомобілями колосальне, паркуються по обидва боки вулиць, і повірте, що якщо ми не облаштуємо підземний паркінг на території комплексу, то вже зрозуміло, що будуть великі проблеми і з під'їздом до велотреку, і з технологічними вимогами експлуатації самого спортивного комплексу», - пояснив чиновник.

«У Європі кожен міський спорткомплекс передбачає наявність паркінгу для відвідувачів, це нормальна світова практика. Тим більше, що він підземний і не порушує ні зовнішній вигляд велотреку, ні його конструктивні елементи», - сказав заступник мера Києва.

Додатково, в рамках реставрації, заплановано відновити сучасне освітлення в парку імені Гончара, суміжному з комплексом велотреку - це має бути єдиний рекреаційний простір згідно з концепцією. Доступ на велотрек буде абсолютно безкоштовним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram