ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліпшуємо мікроклімат житлових приміщень: ефективні очищувачі повітря Новости компаний

Поліпшуємо мікроклімат житлових приміщень: ефективні очищувачі повітря

У жителів мегаполісу виникають серйозні проблеми зі здоров'ям через погану екологічну ситуацію. Навіть у найтихіших зелених районах відчувається брак чистого повітря, зазначають фахівці мережі магазинів «Ваше здоров'я». Під час перевітрювання у квартиру потрапляють автомобільний дим, сухий пил, тополиний пух.

Випари від мийних засобів, летючі часточки жиру, які потрапляють у повітря під час приготування їжі, шерсть домашніх тварин - внутрішні забруднювачі, які утворюються у житлових приміщеннях. Саме високий вміст шкідливих компонентів у навколишньому середовищі є основною причиною зростання числа захворювань на бронхіальну астму.

За статистикою, що ґрунтується на даних, що надаються медичними установами, від важкого алергічного захворювання потерпають 3% населення. Кількість дітей, які захворіли на БА, щорічно збільшується на 2%. Проблема є більш ніж актуальною і вимагає кардинального рішення.

Для створення комфортного мікроклімату всередині квартир і приватних будинків випускають засоби для очищення повітря - мобільні компактні прилади, які працюють від електромережі або акумуляторної батареї. Моделі відрізняються принципом дії:

оснащені повітряними фільтрами;

оснащені НЕРА і механічними фільтрами;

установки з фотокаталітичним фільтром;

комплексні фільтрувальні системи;

іонізатори;

апарати з випарним фільтром (очисники-зволожувачі).

Очищувач повітря нейтралізує неприємні запахи, позбавляє повітряне середовище пилу і шкідливих органічних сполук. Вартість техніки залежить від кількості функцій, режимів, терміну робочої експлуатації, популярності торгової марки.

Механічні фільтри (ефективність очищення від пилу - 85%) необхідно замінювати, оскільки брудний фільтр стає додатковим джерелом зараження повітря.

НЕРА-фільтри очищають повітря на 99,9% - найкращий показник серед побутового обладнання.

Іонізатори притягують пил до вловлювальної поверхні за допомогою електричного заряду (немає необхідності міняти фільтри).

Мийні комплекси проганяють забруднене повітря через ємність з водою, де осідають забруднювальні речовини.

Фотокаталітичні фільтри ефективно знищують спори цвілі та грибів за рахунок взаємодії УФ-променів і каталізатора. Техніка актуальна для людей, схильних до алергічних реакцій, вірусних і бактеріальних інфекцій.

У мережі магазинів «Ваше здоров'я» представлено моделі повітряних очищувачів від відомих світових виробників. При виборі модифікації приладу беруть до уваги такі параметри:

  • площа очищення;
  • технологія очищення;
  • енергоємність;
  • швидкість повітряного потоку;
  • рівень шуму;
  • габарити.

Купити очищувач повітря - означає захистити свою сім'ю від шкідливого впливу забрудненого повітряного середовища. Доведено, що якість повітря і води найбільше впливає на стан здоров'я людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram