ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС попередило українців у Сирії про загрозу викрадення й утримування в заручниках

За час конфлікту в Сирії вдалося вивезти з країни понад 850 громадян України

МЗС попередило українців у Сирії про загрозу викрадення й утримування в заручниках
Спикер Министерства иностранных дел Украины Марьяна Беца

Міністерство закордонних справ України закликає українців, які мешкають у Сирії, покинути країну у зв'язку із загрозою безпеці.

Про це заявила спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Звертаюся до тих співвітчизників, які, не дивлячись на численні багаторічні заклики МЗС України залишити Сирію, продовжують перебувати в цій державі. Просимо ще раз зважити на наявні ризики. Хочу нагадати, що, на превеликий жаль, в історії сучасної України вже неодноразово були випадки з викраденнями й утриманням українців як заручників у державах з критичною ситуацією. Ваша безпека і безпека ваших сімей залежить від ухвалення правильного рішення", - заявила вона.

Також Беца закликала громадян України утриматися від поїздок у Сирію до стабілізації ситуації безпеки, а тим, хто продовжує перебувати в цій країні, - негайно покинути її територію.

Речник МЗС також повідомила, що за час конфлікту в Сирії вдалося вивезти понад 850 українців, і запевнила, що евакуація дипперсоналу Посольства України в Сирії в Ліван є тимчасовою.

Нагадаємо, 11 громадян України перебувають в оточеному сирійському місті Алеппо, де йдуть бої між військами сирійського президента Башара аль-Асада, які підтримує російська авіація, й озброєною опозицією. Як повідомляли, дипломати встановлюють з ними прямий зв'язок для порятунку в разі потреби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram