ГоловнаСуспільствоВійна

Муженко оцінив умови бійців 53-ї бригади на полігоні "Широкий Лан"

Начальник Генштабу провів із бійцями "складну і важливу" розмову

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко відвідав військовий полігон "Широкий Лан" у Миколаївській області, подивився на умови бійців 53-ї окремої механізованої бригади.

Про це Муженко повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

За його словами, під час зустрічі з особовим складом було порушено багато болючих питань, а розмова була "складною, неупередженою і принциповою".

Фото: Віктор Муженко / Facebook

Наразі на полігоні проводить інспекцію спеціальна робоча група з вивчення реального стану справ у бригаді, після завершення роботи якої буде прийнято організаційні та кадрові рішення.

Фото: Віктор Муженко / Facebook

"Не все можна вирішити відразу, деякі питання потребують часу для їх вирішення... В цей час тривають роботи з облаштування польового табору. Ситуацію тримаю під особистим контролем", - зазначив Муженко.

Фото: Віктор Муженко / Facebook

"Переконався в тому, що головною причиною виникнення такої непростої ситуації (неналежні умови утримання та конфлікт із командуванням, - ред.) стала відсутність системної комунікації між командуванням бригади й особовим складом. Військовослужбовець - це перш за все людина і кожен командир повинен про це завжди пам'ятати", - додав начальник Генштабу.

Фото: Віктор Муженко / Facebook

Нагадаємо, 9 лютого 46 бійців 53-ї бригади, незадоволені умовами на полігоні, вирушили пішки в Миколаїв. Бійці розповіли, що вони сплять практично на снігу і не можуть навіть помитися. Також у військових було дуже багато скарг на командира Олександра Марущака.

Через деякий час Миколаївська облдержадміністрація відправила по них автобус, а військовий прокурор Миколаївського гарнізону Південного регіону Олександр Кіт пообіцяв провести перевірку на полігоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram