ГоловнаСуспільствоВійна

У Павлограді триває суд над генералом Назаровим

Колишній заступник керівника АТО своєї провини не визнає.

У Павлограді триває суд над колишнім заступником керівника АТО, генерал-майором Віктором Назаровим, якого звинувачують у службовій недбалості, що призвела до аварії літака Іл-76 над аеродромом у Луганську 2014 року.

Про це йдеться в сюжеті "Еспресо.ТВ".

Тоді одночасно загинули 49 українських військових і членів екіпажу.

"Цей випадок тоді став потужним психологічним ударом по нашій армії. І ось тепер суд повинен дати свій вердикт: чи повинен відповісти за це конкретний військовий начальник - у цьому випадку генерал-майор Віктор Назаров, який керував і затверджував своїм підписом цю десантну операцію?" - наголошено в сюжеті.

Сам Назаров провини своєї не визнає.

"Мені незрозуміло, чому мене звинуватили в цьому. Якщо брати в цілому ту розвідувальну інформацію, яка приходила, в кращому випадку 10% було інформації, з якою можна було працювати, а на 90% була дуже сумнівна, я не кажу вже, що недостовірна", - пояснює генерал.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року 49 людей загинули у збитому бойовиками літаку Іл-76 над аеропортом у Луганську. Військова прокуратура 18 листопада 2014 року повідомила Назарова про підозру у зв'язку з катастрофою. Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram