ГоловнаСуспільствоЖиття

Військовослужбовця "Санчеса" суд випустив на волю після 5 місяців в'язниці

Справу Андрія Сарвіри відправили на дослідування.

Військовослужбовець і волонтер Андрій "Санчес" Сарвіра, про якого писав LB.ua, вийшов на волю за рішенням Апеляційного суду м. Вінниці 10 лютого, після 5 місяців тюремного ув'язнення. Про це повідомив сам Санчес по телефону.

Санчеса випустили на волю в залі Апеляційного суду
Фото: Надано волонтерами
Санчеса випустили на волю в залі Апеляційного суду

Справу бійця відправили на дорозслідування в суд першої інстанції, її розглядатиме новий суддя.

"Я сподіваюся, що цього разу, завдяки контролю громадськості і підтримці засобів масової інформації, дослідування буде чеснішим і об'єктивним", - сказав Санчес у коментарі LB.ua.

На запитання про самопочуття він відповів: "Краще від того, що на волі". Однак Санчесу ще необхідне лікування. У в'язниці він захворів на запалення легенів, волонтери допомагали з ліками - але повноцінної медичної допомоги він не отримував. Після одужання військовий хоче повернутися на фронт, тільки-но це буде можливо.

Бійця 81-ї десантно-штурмової бригади (а раніше - добровольця 93-ї омбр) засудили за бійку з місцевим мажором, що сталася 7 років тому. Вагомими доказами для позбавлення волі хлопця стали слова потерпілих. За ці роки справу тричі відправляли на додаткове слідство суди різних інстанцій - це четверте повернення справи.

Як повідомляли, 23 вересня 2015 р. суд засудив "Санчеса" до 5 років позбавлення волі. Відтоді він перебував у СІЗО у Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram