ГоловнаСуспільствоЖиття

Організатора афери "Еліта-центр" можуть достроково випустити з в'язниці за законом Савченко

Олександр Волконський-Шахов відсидів в СІЗО майже 7,5 року

Організатора афери "Еліта-центр" можуть достроково випустити з в'язниці за законом Савченко
Александр Волконский (Шахов)
Фото: operkor.wordpress.com

Один з головних підозрюваних в організації наймасштабнішої будівельної афери в Києві "Еліта-центр" Олександр Волконський незабаром може вийти із СІЗО за "законом Савченко".

Сьогодні в Подільському райсуді відбудеться засідання, на якому вирішуватимуть долю Волконського (справжнє прізвище - Шахов), пише "Сегодня".

"10 квітня виповниться 7,5 року, як Волконський перебуває в СІЗО, тобто це рівно половина терміну. А оскільки за "законом Савченко" день перебування в слідчому ізоляторі прирівнюють до двох днів ув'язнення, у квітні він може бути звільнений", - розповів адвокат постраждалих інвесторів Василь Жовновський.

Не виключено, що захист обвинуваченого зможе домогтися і того, щоб до терміну, який Волконський провів у СІЗО в Україні, приплюсували час перебування під вартою у Швейцарії. Тоді його можуть звільнити і раніше.

Адвокат Волконського Віктор Грицюк коментувати будь-що про свого підзахисного навідріз відмовився.

Волконського затримали 2007 року у Швейцарії, а в жовтні 2008-го його екстрадували в Україну і помістили в Лук'янівський СІЗО. Йому інкримінували кілька статей, зокрема шахрайство в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, 24 грудня 2015 року набрав чинності так званий "закон Савченко", згідно з яким кожен день попереднього ув'язнення слід зараховувати як два дні основного покарання.

У січні 2016 року, відповідно до цього закону, вийшов із в'язниці суддя Ігор Зварич, якого 2011 року засудили до 10 років позбавлення волі за хабарництво. Крім того, 28 січня суд скинув термін засудженому до 8 років в'язниці Андрію Слюсарчуку, відомому як "доктор Пі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram