ГоловнаСуспільствоВійна

Голова розвідки США: конфлікт на Донбасі не завершиться цього року

Реалізація Мінських угод буде просуватися зі скрипом.

Голова розвідки США: конфлікт на Донбасі не завершиться цього року
Джеймс Клаппер
Фото: EPA/UPG

Директор Національної розвідки США Джеймс Клаппер вважає, що конфлікт на Донбасі не завершиться цього року. Про це йдеться в його промові, підготовленій для виголошення на комітеті Сенату США з питань збройних сил.

"Реалізацію Мінських угод продовжили на 2016 рік, однак опір з боку України, Росії та сепаратистів з ключових зобов'язань може зробити прогрес повільним і складним у 2016 році. Безперервне насильство на лінії зіткнення, швидше за все, продовжить ускладнювати політичне вирішення конфлікту. Зберігається ймовірність ескалації", - вважає Клаппер.

Він зазначив, що хоча бойові дії на сході України вже не такі активні, як раніше, але цілі Москви в Україні - збереження свого впливу і зрив спроб інтегруватися на Захід - нікуди не зникли.

Клаппер також зазначив, що хоча Україна і домоглася прогресу в спробах провести реформи, перед нею залишається виклик у вигляді прийняття конституційних поправок у частині децентралізації, які необхідно провести через парламент у рамках мирного врегулювання.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив у середині січня заявив, що 2016 року окупований Донбас повинен повернеться під суверенітет України.

При цьому секретар РНБО Олександр Турчинов у вівторок, 9 лютого, заявив, що Росія і підконтрольні їй бойовики готуються до активізації бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram