ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Києва порушила справу проти поліцейських, через яких втік ув'язнений

48-річний громадянин, який привласнив понад 1 млн гривень, зник у невідомому напрямку

Прокуратура Києва порушила справу проти поліцейських, через яких втік ув'язнений
Фото: Александр Рудоманов

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження стосовно працівників Голосіївського управління поліції ГУ Нацполіції в Києві, які не вжили заходів для затримання особи, яка перебуває в розшуку.

Про це інформує прес-служба прокуратури Києва.

Як зазначено в повідомленні, провадження Голосіївського райсуду столиці містить обвинувальний акт щодо 48-річного громадянина, який, працюючи на посаді директора різних товариств, привласнив кошти підприємців на суму понад 1 млн гривень.

У зв'язку з тим, що обвинувачений переховувався від суду, його було оголошено в розшук. Суд доручив Голосіївському управлінню поліції в Києві примусово доправити його для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

26 січня завдяки активній позиції потерпілих місце перебування обвинуваченого було встановлено. Однак працівники поліції, всупереч вимогам закону, його не затримали. Внаслідок такої бездіяльності 5 лютого останній самовільно залишив приміщення лікарні, де він перебував, і зник у невідомому напрямку.

За цим фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, 3 лютого в Києві заарештували чоловіка, який зарізав 10-річного хлопчика і викинув тіло з восьмого поверху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram